Érdeklődjön az alábbi elérhetőségeinken: 061-360-3953 0630-835-7943

lecktibor@freemail.hu

A szén-monoxid szivárgás jelei

szenmonoxid

A szén-monoxid szivárgásból adódó károkat kellő odafigyeléssel meg tudja előzni, ha ismeri azokat a jeleket, melyek szivárgásra utalnak. A gáznak nincsen szaga, ezért lehetetlen érzékelni, azonban van néhány jel, melyek ismeretével elkerülheti a veszélyt.

Télen gyakoribb a szivárgás kockázata, mivel a kazánok teljes kapacitással működnek. Szén-monoxid akkor képződik, ha a fűtő és tüzelőberendezésekben a tüzelőanyag valamilyen oknál fogva nem ég el megfelelően.

Az égéstermék elvezetővel is probléma adódhat, ilyen esetben is keletkezhet veszélyes gáz a tökéletlen égés miatt. A készülékek nem megfelelő működése esetén is előfordulhat a baj. Azonnal hívjon gázszerelőt, amennyiben problémát észlel a berendezéseknél.

A kémény is okozhat szén- monoxid szivárgást, mivel az elkoszolódott vagy eltömődött részeknél a gázfüst nem tud távozni, így a légtérbe visszacsapódik. Viharos szélben megnő a kockázata annak, hogy akár a megfelelően karbantartott kéménynél is az égéstermék visszajuthat ellenkező irányba. Ennek árulkodó jele lehet a visszaszivárgó, gomolygó füst.

Szakértők, gázszerelők szokták javasolni azt a trükköt, hogy tartson tükröt a fűtőberendezés helyiségében és ha bepárásodik, akkor a jelenséget szén-monoxid okozza.

Ha profi gázszerelő segítségére van szüksége, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot! Bármilyen szakmai kérdés esetén forduljon bizalommal szakembereinkhez, és előzze meg a bajt!

Comments are closed.