Érdeklődjön az alábbi elérhetőségeinken: 061-360-3953 0630-835-7943

lecktibor@freemail.hu

Jó tudni: A szén-monoxid mérgezés tünetei

toxic

Sajnos még mindig nagyon sok ember hal meg gázmérgezésben. Az esetek többsége elkerülhető, ha időnként átnézetjük gázszerelővel készülékeinket, illetve ha rendellenes működést tapasztalunk, azonnal gázszerelőt hívunk.

A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan, gyakorlatilag észrevehetetlen gáz. Belélegzése súlyos oxigénhiányt okoz, amely akár halálhoz is vezethet. A mérgezés első tünetei a  fejfájás, szédülés, egyensúly-vesztés, émelygés, hányinger, hastáji fájdalom, fülzúgás és a bőr kipirosodása. Később izomgörcsöket, hányást, bénulást, eszméletvesztést és fulladást okoz. Ha szén-monoxid mérgezésre gyanakszunk, azonnal menjünk friss levegőre és mielőbb hívjunk segítséget! Sajnos nehéz felismerni, de ha potenciálisan veszélyes helyiségben vagyunk, jusson eszünkbe a gázmérgezés lehetősége!

Érdemes beszerezni egy szén-monoxid jelző készüléket, hiszen baj esetén életet menthet. Viszont ha rendelkezünk is jelzőkészülékkel, ne feledkezzünk meg, hogy időről-időre nézessük meg készülékeinket profi gázszerelővel! Hívjon minket bizalommal, tapasztalt gázszerelőink készséggel segítenek mindenben!

Comments are closed.